Проведено семінар за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Охорона навколишнього середовища в громаді: правові та практичні аспекти».

15 березня 2024 року за участі начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Ігоря МИХАЙЛОВА  у Срібнянській селищній раді для працівників апарату селищної ради, її структурних підрозділів, старост та депутатів відбувся семінар за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Охорона навколишнього середовища в громаді: правові та практичні аспекти».  

Під час навчання акцентувалась увага на Законі України «Про управління відходами», який дозволяє впровадити основоположні принципи та положення європейського законодавства у сфері управління відходами, зокрема запровадження ієрархії управління відходами та основні вимоги до розширеної відповідальності виробника у галузі управління відходами.

 

Окремою темою для обговорення стали забезпечення самоврядного контролю за охороною та утриманням зелених насаджень в межах населених пунктів, а також дотримання порядку видачі дозволів на знесення зелених насаджень.

 

Крім того, Ігор МИХАЙЛОВ наголосив слухачам про можливість подачі звернень за допомогою засобів фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних подій, збройної агресії рф  - «Екозагроза», розробленого Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці