На 10-у річницю створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» відбулося засідання круглого столу

Сьогодні, 28 березня 2024 року у приміщення Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових відбулося засідання круглого столу у зв’язку з 10-ю річницею створення ландшафтного парку «Ялівщина», за участю начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Сергія ЖУКА та представникі Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної адміністрації, Регіонального ландшафтного парку "Міжрічинський", Національного природного парку  "Мезинський" та Комунального закладу «Організаційно-методичного центру контролю та технагляду закладу культури і туризму» Чернігівської обласної ради. 

Під час засідання обговорено такі важливі питання, як: здобутки та проблеми РЛП «Ялівщина», історія створення, сучасний стан фітобіонти, вплив різних груп шкідників деревних порід та археологічні пам’ятки. 

Довідково:  Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» займає площу 168,70 гектари, її межі встановлені на підставі проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж парку. Назву місцевість одержала від прізвища власника млина на річці Стрижні райця В. Ф. Яловицького (право на володіння млином йому було підтверджено універсалом гетьмана Дем'яна Многогрішного від 13 червня 1672 року). У 90-х роках XIX ст. тут був створений ботанічний сад площею 170 га. До 1956 р. і на Лівобережному поліссі він був єдиним науково-дослідницьким закладом такого спрямування, а у 1972 р. – «Ялівщина» стає пам’яткою садово-паркового мистецтва, у 2014р. на його базі б створений регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».






















ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці