30 березня - Година Землі

Щорічно, у останню суботу березня, мільйони людей по всьому світу об'єднуються в унісон, проводячи акції з метою збереження та охорони нашої планети. І саме сьогодні, 30 березня, проходить всесвітній природоохоронний рух, який започаткований Всесвітнім фондом природи під назвою "Година Землі", яка покликана звернути увагу людей на проблеми зміни клімату та важливість екологічного стилю життя.

Година Землі започаткована в 2007 році в Австралії, коли місто Сідней вимкнуло світло на годину, тоді погасли вогні у понад 2 млн будинків і підприємств як демонстрація своєї позиції щодо зміни клімату. З того часу ця ідея поширилася на всі континенти, залучаючи мільйони людей до участі в акціях підтримки збереження природних ресурсів та зменшення впливу нашої діяльності на екосистему.

У цей день, о 20:30 за місцевим часом, міста, компанії та громадські організації вимикають світло, вибираючи "годину темряви" для висловлення своєї підтримки екологічних цінностей. Це символічний жест, який нагадує нам про необхідність підтримки планети, яка є нашим домом.

Година Землі закликає заощаджувати природні ресурси, щоб не виснажувати Землю. На жаль, українцям зараз доводиться заощаджувати через складний стан економіки країни, але за нами залишається вибір, які саме почуття вкладати у свої дії. Вимикаючи лампочку чи кран, згадайте, що Ви таким чином врятували дерево чи тварину, які будуть тішити Ваших дітей у майбутньому.

Ця акція покликана надихати людей щось змінити в своєму житті заради планети, адже від наших маленьких щоденних дій залежить майбутнє природи нашої країни і світу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці