Спільними зусиллями за чисте майбутнє

Під час здійснення просвітницького заходу на запрошення Андріївської гімназії Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району до фахівців Державної екологічної інспекції у Чернігівській області звернулися небайдужі громадяни стосовно розміщення несанкціонованого стихійного сміттєзвалища та відновлення належного стану земельної ділянки, розташованої за місцевим магазином у центрі села Андріївка.

Фахівці Екоінспекції оглянули вказану громадянами ділянку, що раніше була в упорядкованому стані, а стала смітником. Відходи, серед яких були пластикові пляшки, паперові упаковки, скляні контейнери та інше сміття, стали загрозою для довкілля та здоров'я мешканців. Незаконне сміттєзвалище стало справжнім проблемним місцем. Зокрема, державні інспектори з охороно навколишнього природного середовища Екоінспекції провели бесіду зі старостою села Андріївка щодо приведення цієї земельної ділянки в належний стан.

Наведений факт є наслідком безвідповідального ставлення громадян до збереження довкілля та відображає загальний стан екологічної культури суспільства.

У рамках ініціативи Андріївської сільської ради, відбулася толока з прибирання сміття на території населеного пункту. Зусилля були спрямовані на покращення стану навколишнього середовища, в тому числі проведено значну роботу з прибирання сміття, яке забруднювало довкілля.

Ця ініціатива показала, наскільки важливою є обізнаність та активна участь громадян у вирішенні екологічних проблем. Такі спільні заходи стають важливим кроком у збереженні природи та підтримці екологічної свідомості серед громадян, що відображає важливість співпраці та відповідального ставлення до довкілля.

Збережемо довкілля разом!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці