Результати заходів спрямованих на запобігання та виявлення порушень природоохоронного законодавства під час нересту щуки

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує, що згідно наказу Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Чернігівській області з 15 лютого по 31 березня тривала заборона на лов щуки. За порушення «Правил любительського і спортивного рибальства» передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених збитків за кожен незаконно виловлений екземпляр, а саме: компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки наразі становило 3 468 грн. Якщо ж незаконний вилов щуки здійснювався в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, то компенсація за кожен незаконно виловлений екземпляр становить 17 467 грн на 2024 рік.

Під час нересту щуки Екоінспекція активно здійснювала заходи інформування та контролю з метою запобігання та виявлення порушень природоохоронного законодавства на водоймах області, а також в місцях реалізації водних біоресурсів.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Екоінспекції було проведено 8 заходів, під час яких було виявлено 21 правопорушення «Правил любительського і спортивного рибальства» та 2 порушення порядку збуту об’єктів тваринного світу, а також конфісковано заборонені сіткові знаряддя лову загальною довжиною 260 метрів.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян бути свідомими та не порушувати природоохоронного законодавства щодо раціонального використання водних біоресурсів.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці