Вогнеборцями ліквідовано 242 пожежі сухої трави та сміття

За інформацією Головного управління ДСНС України у Чернігівській області станом на сьогодні від початку року вогнеборцями ліквідовано 242 пожежі сухої трави та сміття на площі 225,14 га в природних екологічних системах. Зокрема, упродовж минулого тижня (з 25 березня до 01 квітня 2024 року) рятувальники Чернігівщини 27 разів залучались до ліквідації таких пожеж.

У зв’язку з цим Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує про існуючі заборони випалювання рослинності та попереджає про небезпеки необачного поводження з вогнем.

Тож з метою запобігання виникненню пожежонебезпечних ситуацій просимо громадян дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки:

-    не створювати смітники та не спалювати відходи;

-         не розводити багаття у лісах та лісосмугах;

-         не лишати по собі промаслені матеріали та речовини з горючими властивостями;

-         не спалювати суху рослинність, рослинні залишки, стерню;

-         не кидати на природі непогашені сірники та недопалки;

-         не дозволяти дітям бавитися з запальничками тощо.

 

Памятайте, що нехтування цими правилами може коштувати комусь життя! Ризики вагомі – тому зважайте на існуючі заборони та дотримуйтеся вимог природоохоронного законодавства!

 

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян не порушувати природоохоронного законодавства, адже штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення становить:

·        від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 060 грн до 6 120 грн);

·      від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів посадових осіб (від 15 300 грн до 21 420 грн).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці