ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

Кожну третю суботу квітня, згідно Указу Президента України від 6 серпня 1998 року № 855/98 «Про День довкілля», в Україні проводиться Всеукраїнський день довкілля.

І сьогодні, 20 квітня день, який спонукає небайдужих громадян,  приділити свою увагу збереженню, відновленню  навколишнього природного середовища, підвищити своїми вчинками екологічну свідомість інших громадян, та надихнути їх на подібні вчинки щодо збереження довкілля.

Це нагода обдумати та оцінити дії, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля, визначити роль кожного жителя у збереженні нашої планети та її екосистем. Для цього іноді достатньо і невеликого кроку: навести порядок біля своєї домівки, на своїй вулиці, висадити дерева, кущі й квіти, прибрати сміття, яке накопичилося за зиму, відмовитись від непотрібного пакетика в супермаркеті або одноразового посуду, вчасно вимкнути світло, викидати і сортувати сміття в спеціально відведених місцях тощо.

Вчора, 19 квітня з метою підтримки еко-акції «Шевченко єднає Україну» Державна екологічна інспекція у Чернігівській області на чолі з начальником Сергієм ЖУКОМ – висадили саджанці Дуба Шевченка на ландшафтно-рекреаційній зоні біля річки Стрижень. Цю ініціативу було започатковано Державною екологічною інспекцією України в рамках державної програми «Зелена країна» та має на меті підтримку збереження природи в Україні.. 

Унікальна ініціатива відзеркалює глибоке розуміння важливості охорони природи та мотивує громадськість до збереження та розширення природних ландшафтів і дарує надію на створення чистого та здорового середовища для майбутніх поколінь.

 

Чистота довкілля – у наших руках! Відновимо довкілля Разом!













ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці