З початку року вогнеборцями було ліквідовано 368 пожеж

За інформацією Головного управління ДСНС у Чернігівській області станом на сьогодні з початку року вогнеборцями було ліквідовано 368 пожеж в природних екологічних системах, площею близько 332 гектар.

Нагадуємо, що під час виникнення пожежі в сухій рослинності в атмосферу викидається близько десятка кілограмів мікрочастинок диму, які містять оксиди азоту, чадний газ, важкі метали та канцерогенні сполуки.

Спалювання сухої рослинності та недотримання правил пожежної безпеки можуть спричинити некеровані надзвичайні ситуації, особливо в періоди підвищеної пожежної небезпеки, адже вогонь швидко поширюється та призводить до серйозних наслідків, включаючи загрозу для життя рослинного та тваринного світу, а також для людей.

Випалювання сухої рослинності – злочин, за який може бути накладена адміністративна, а в певних випадках навіть кримінальна відповідальність.

 

За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків громадянам загрожує штраф від 3 060 до 6 120 гривень, а посадовим особам - від 15 300 до 21 420 гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці