Державна екологічна інспекція у Чернігівській області оголошує до Дня вишиванки флешмоб «Коло єднання»

Екоінспекція з року в рік організовує флешмоби та акції задля підвищення усвідомлення громадськості про культурне значення вишиванки та її роль у національній спадщині.

Українська вишивка є своєрідною «мовою символів», яка слугує оберегом людини та передає історію і цінності національної спадщини. Вона має  не лише естетичне значення, але й зберігає в собі глибокий сакральний сенс. Кожен вишитий візерунок має своє символічне тлумачення, пов'язане зі звичаями, віруваннями та традиціями українського народу. Зараз це свято має особливий сенс оскільки українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї.

Завдяки розвитку соціальних мереж та інтернет-платформ, вишиванка стала об'єктом значного інтересу та популярності. Кожен може поділитися своїми враженнями від носіння цього декоративного українського народного мистецтва, а також ділитися історіями про його походження та значення.

Тож у рамках святкування Дня Вишиванки, який відзначається 16 травня, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області оголошує флешмоб «Коло єднання», спрямований на об'єднання громадян у символічному акті підтримки культурної спадщини українського народу. Від сьогодні, 13 травня і до 16 травня 11:00 ви можете взяти участь у флешмобі.

Що потрібно для участі:

     1. зробити фото у вишиванці;

2. опублікувати свої фото у вишиванках на своїй сторінці фейсбук та відмітити на фото Державну екологічну інспекцію у Чернігівській області;

3. або ж надіслати фото на електронну адресу deicn_press@ukr.net, чи залишити під цим постом у коментарях.

Після завершення флешмобу, Екоінспекція оприлюднить всі зображення учасників у вишиванках, демонструючи їх як символ духовної сили українського народу. Така ініціатива підкреслить роль вишиванки як важливого символу віри, надії, любові, сміливості, боротьби та Перемоги.

Долучайтеся до свята, одягайте вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Нехай 16 травня вся Україна заграє барвами вишитих узорів Вишиванки та сповнить вірою на найближчу Перемогу кожного з нас!

Єднаємося разом задля Перемоги!





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці