Підтверджено факт розміщення стихійного сміттєзвалища у селі Вихвостів на Чернігівщині

На минулому тижні спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами та відділу інструментально-лабораторного контролю Екоінспекції проведено розгляд звернення щодо стихійного сміттєзвалища поблизу села Вихвостів Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області.

Фахівцями здійснено виїзд на вказану у зверненні територію та підтверджено даний факт. За результатами перевірки відповідальну посадову особу Тупичівської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 52 Кодекс України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу. Також, органу місцевого самоврядування видано Вимогу щодо ліквідації виявленого стихійного звалища відходів.

Нагадуємо, що звернення стосовно виявлення порушення природоохоронного законодавства можна подати через застосунок «ЕкоЗагроза» зафіксувавши факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу або надіслати офіційне звернення безпосередньо до Інспекції.




\


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці