Діти – це наше майбутнє!

Щороку, в перший день літа відзначають Міжнародний день захисту дітей – свято, яке символізує радість та надію. Це нагадування, що кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися і отримувати освіту, аби в подальшому мати світле майбутнє. Цей день є не лише веселим святом для дітей, але й важливим сигналом для всього суспільства про необхідність захищати права малечі і робити все можливе, щоб кожна дитина росла щасливою, відчувала безпеку, підтримку, турботу та зростала добрим, активним і свідомим громадянином своєї мирної та процвітаючої країни.

До Міжнародного дня захисту дітей Державна екологічна інспекція у Чернігівській області  відвідала Чернігівську загальноосвітню школу І-III ступенів № 3 Чернігівської міської ради Чернігівської області для поширення усвідомлення дітей про поводження з відходами на чолі з заступником начальника Олегом ТРЕЙТЯКОМ та головними спеціалістами Тетяною АНІСОВЕЦЬ та Яною БОБЕР.

Метою цього візиту було поширення свідомості дітей щодо важливої глобальної проблеми - поводження з відходами, а саме:

·        необхідність та способи сортування сміття;

·        вплив сміття на здоров'я людини,

·        як правильно поводитися зі сміттям .

Представники Екоінспекції провели презентацію, яка була спрямована на передачу інформації у доступній формі для дітей. З метою полегшити запам'ятовування матеріалу, була організована тематична гра, що допомогла маленьким слухачам краще засвоїти представлену інформацію. На згадку про візит було вручено настільну гру «Сортування сміття», яка в доступній формі детально розкриває тематику нашого візиту.

Саме в дитинстві формуються основні уявлення про світ і місце людини в ньому. Тому дуже важливо, щоб дитина навчилася дбати про своє здоров'я, розуміла зв'язок між людиною та довкіллям і відповідально ставилася до природи. В цей період діти вчаться цінувати здоровий спосіб життя, зберігати чистоту навколишнього природного середовища і усвідомлювати, що їхні дії мають вплив на планету.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вітає кожну дитину України. Нехай всі діти найскоріше відчують безпеку в кожному світанку, радість мирного дня, спокій вночі. Здоров’я кожній дитині і здійснення мрій, яскравого дитинства і світлого майбутнього

Будьте щасливі, Діти нашого майбутнього!

 











ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці