5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища!

5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який покликаний привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля та підкреслити необхідність кардинальних змін у відношенні людини до природних ресурсів. Традиційно у цей день відзначається всесвітній День еколога – професійне свято усіх фахівців, чия діяльність пов`язана із охороною навколишнього середовища та спрямована на збереження чистоти та краси нашої планети.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Чернігівській області працюють задля захисту навколишнього природного середовища Чернігівщини, незважаючи на обставини. Вони ретельно перевіряють місця подій, вивчаючи й аналізуючи наслідки злочинів, розраховують збитки завданні довкіллю. Їхня робота включає безперервний аналіз даних, моніторинг і контроль за станом навколишнього природного середовища, вживаючи заходів для його відновлення та покращення. Адже охорона природного навколишнього середовища - це комплекс заходів, які здійснюються на державному, суспільному та міжнародному рівнях з метою раціонального використання, відновлення, збільшення та збереження природних ресурсів, щоб запобігти їх руйнуванню, забрудненню та виснаженню.

Напередодні свята начальник Екоінспекція Сергій ЖУК та заступник начальника Олег ТРЕЙТЯК спільно з в.о. ректора Пенітенціарної академії України Юлією ПЕТРОВСЬКОЮ долучилися до озеленення міста Чернігова та висадили на території Пенітенціарної академії України молоді деревця Thuja occidentalis та кущі Buxus sempervirens. Що є важливим кроком у справі покращення екологічного стану міста та відновленню довкілля.

З нагоди свята відбулося урочисте привітання фахівців Екоінспекції області Подяками від Державної екологічної інспекції України, Чернігівської обласної ради, Державної екологічної інспекції у Чернігівської області, Чернігівського комітету профспілки працівників державних установ України та Грамотами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Валентина ДЗЮБА побажала колегам не зупинятися на досягнутому, ставити цілі та плекати природу для нащадків, міцного здоров’я, сили, наснаги та непохитної віри у світле майбутнє!

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вітає кожного фахівця, професія якого пов’язана зі збереженням, відновленням навколишнього природного середовища. Бажаємо колегам міцного здоров’я, сили і наснаги! Нехай обраний Вами вектор руху та сфера діяльності створюють нові можливості для забезпечення права громадян на безпечне довкілля, а Ваш досвід і професіоналізм – винагороджуються повагою людей!

З професійним святом Вас, дорогі Екологи!













ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці