На Чернігівщині триває сезон весняно-літньої заборони на вилов водних біоресурсів

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує, що весняно-літня нерестова заборона на лов водних біоресурсів, введена на водоймах області з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів триває до 30 червня (включно) - в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені).

Разом з тим, заборонено і пересування усіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях, в період нересту, на нерестовищах (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області вже виявлено більше 40 порушень Правил любительського і спортивного рибальства та вилучено з водойм області 2 кілометри заборонених знарядь лову риби – сіток.

Тож, щоб не поповнювати статистику виявлених порушень, закликаємо дотримуватись встановленої заборони, та здійснювати любительське рибальство виключно у дозволених місцях.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці