Практичний досвід для студентів І курсу

Студенти І курсу спеціальності 101. Екологія Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка ознайомилися з діяльністю відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. Під час зустрічі студенти мали змогу отримати практичний досвід у визначенні показників якості гідрохімічного складу поверхневих вод річки Стрижень:

·     ознайомилися з методикою відбору проб поверхневих вод;

·   визначали вміст забруднюючих речовин у зразках поверхневих вод;

· отримали практичний досвід у вимірюванні концентрацій різних хімічних речовин та проаналізували отримані результати;

· ознайомилися з методикою застосування засобів вимірювальної техніки та лабораторних методів контролю якості води;

А також, фахівці відділу інструментально-лабораторного контролю зазначили основні вимоги до цього напрямку інспекційної діяльності, вказавши на необхідність високої точності і об'єктивності при здійсненні вимірювань аналізів, та важливості відповідності процедур і методик вимірювань встановленим стандартам та нормативам.

Знання, отримані під час зустрічі, надали студентам чітке уявлення про використання результатів вимірювань в екологічному контролі, вимоги до професійної діяльності, а також сучасні технології та інструменти, що застосовуються в дослідженнях впливу на навколишнє природне середовище.


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці