Фахівці Державної екологічної інспекції у Чернігівській області удосконалюють навички з пожежної безпеки

Сьогодні, 14 червня в приміщенні Державної екологічної інспекції у Чернігівській області відбулося навчання для державних службовців на тему: «Заходи пожежної безпеки, порядок сповіщення та дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації, застосування первинних засобів пожежогасіння». Такий захід є актуальним, враховуючи необхідність забезпечення безпеки працівників та збереження матеріальних цінностей у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Представник Чернігівського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області розповів учасникам про головні причини виникнення пожеж та способи їх попередження. Зокрема провів інструктаж з використання вогнегасників та інших первинних засобів пожежогасіння.

Крім того, працівники вивчали алгоритми дій під час пожежі, провели практичні заняття з евакуації, де кожен мав можливість відпрацювати свої дії у випадку виникнення пожежі.

Також фахівець Чернігівського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області роз’яснив, як поводитися з вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення, наголосив на  видах вибухонебезпечних предметів, а саме представлено макет на якому зображено види вибухонебезпечних предметів, з якого матеріалу вони зроблені, як можуть бути замасковані в навколишньому середовищі та в міській забудові. Це питання є актуальним у роботі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, які щоденно працюють в екологічних системах, адже Чернігівська область є однією з областей, яка постійно зазнає збройної агресії рф.

Крім підвищення рівня готовності до дій у надзвичайних ситуаціях, такі навчання сприяють формуванню культури безпеки та відповідального ставлення до пожежної безпеки серед співробітників.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області разом з Головним управлінням ДСНС України у Чернігівській області  вкотре закликає громадян не порушувати природоохоронного законодавства, дотримуватися правил пожежної безпеки, бути свідомими та відповідальними за свої вчинки та дії.

Нагадуємо!

Штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення становить: для громадян - від 3 060 до 6 120 гривень, а посадовим особам - від 15 300 до 21 420 гривень.

Безпека починається з тебе!











ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці