На Чернігівщині закінчився сезон весняно-літньої заборони на вилов водних біоресурсів

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує, що весняно-літня нерестова заборона на лов водних біоресурсів, введена на водоймах області з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів 30 червня добігла кінця.

Протягом весняно-літньої нерестової заборони, Екоінспекцією проведено 26 заходів з попередження та виявлення порушень природоохоронного законодавства, виявлено понад 80 порушень Правил любительського і спортивного рибальства, вилучено з водойм області понад 2 кілометри заборонених знарядь лову риби – сіток.

Отже, з 1 липня на водоймах області офіційно відкрито сезон рибальства. Однак, у відповідності до Правил любительського і спортивного рибальства, громадянам дозволено вилов водних біоресурсів з берега вудками та спінінгами усіх видів з використанням штучної або природної принади із загальною кількістю гачків, що не перевищує сім одиниць на одного рибалку.

Крім того не слід забувати про дозволену добову норму вилову риби становить – 3 кілограми та 1 штука– трофей, раків – 30 штук. Заборона ж на вилов водних біоресурсів з числа видів, занесених до Червоної книги України діє постійно.

Тож, щоб Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає дотримуватись встановлених обмежень, відповідально ставитись до природи та не забувати про техніку безпеки!


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці