Всеукраїнська науково-практична конференція «Функціонування об’єктів природно-заповідного фонду України в умовах воєнного стану: шляхи відновлення та розвитку»

4 липня в онлайн форматі проведено Всеукраїнська науково-практична конференція «Функціонування об’єктів природно-заповідного фонду України в умовах воєнного стану: шляхи відновлення та розвитку», в якій взяв участь начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області – Сергій ЖУК.

Відкрив та привітав учасників Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України - Руслан СТРІЛЕЦЬ.

Захід проводився до Дня працівника природно-заповідної справи, який в Україні відзначають 7 липня. З цієї нагоди голова ЕкоКомітету Верховної Ради України Олег БОНДАРЕНКО вручив нагороди працівникам та колективам установ природно-заповідного фонду.

Метою вищезазначеного заходу є пошук рішення для відновлення природоохоронних територій та об’єктів, враховуючи екологічні та економічні наслідки війни, розробка механізмів їх ліквідації та компенсації, обговорення методів збереження та подальшого розвитку природно-заповідного фонду України, вдосконалення нормативно-правової бази в контексті євроінтеграції.

Під час першого круглого столу на тему «Сучасний стан та напрямки вдосконалення нормативно-правової бази, реформування природно-заповідної сфери в контексті євроінтеграції України» мав слово тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної екологічної інспекції України – Ігор ЗУБОВИЧ. Темою доповіді було «Проведення заходів державного контролю та нагляду в межах природоохоронних територій», в якій було викладено:

·    результати здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держекоінспекцією з Ⅰ півріччя 2024 року на територіях та об’єктах ПЗФ;

·    процес та стан реформування державного екологічного контролю;

· результати здійснення природоохоронних заходів на території Чорнобильської радіаційно-екологічного біосферного заповідника;

· результати операції «Нерест» на території ландшафтного заказника «Сулинський» та річки Сула.

Після завершення доповіді учасники заходу мали можливість задати питання, висловити свої пропозиції та зауваження до т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України – Ігоря ЗУБОВИЧА.

Більш детальна інформація про підсумки даної конференції на сторінці: https://www.facebook.com/share/v/3Lizyb67rjxZJvXz/?mibextid=WC7FNe









ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці