Понад 135 тисяч гривень шкоди, завданої довкіллю, доведеться сплатити комунальному підприємству

З матеріалів справи:

Ще у 2022 році Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області подано позов до Господарського суду Чернігівської області про відшкодування шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев, одним із комунальних підприємств Ніжинського району Чернігівської області.

Позовні вимоги Екоінспекції обумовлені порушенням цим підприємством законодавства про охорону навколишнього природного середовища шляхом незаконної (без дозвільних документів) порубки дерев на узбіччі автодороги села Заньки – села Велика Кошелівка Ніжинського району, праворуч  в  напрямку до села Велика Кошелівка на відстані близько 150 метрів до знаку Велика Кошелівка (за межами населеного пункту).

Судом першої інстанції позов Державної екологічної інспекції у Чернігівській області задоволено повністю, а комунальне підприємство мало сплатити завдану шкоду. Та не погоджуючись з ухваленим рішенням, відповідачем подано апеляційну скаргу до Північного апеляційного господарського суду з вимогою скасувати відповідне рішення та ухватити нове – про відмову у задоволенні позову Екоінспекції.  

Однак, доводи, наведені апелянтом  про те, що висновки викладені судом першої інстанції в оскаржуваному рішенні не відповідають встановленим обставинам справи, рішення ухвалено з неправильним застосуванням норм матеріального права, - не знайшли свого підтвердження під час перегляду справи в апеляційному порядку,  і суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а судове рішення без змін.

Наразі, виконавчі документи по справі боржника, Екоінспекцією направлені на виконання до органу державної виконавчої служби,  провадження по ним відкриті.

Тож порушнику природоохоронного законодавства, який завдав шкоди довкіллю, доведеться  сплатити  її в примусовому порядку.

 

Працюємо на Перемогу!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці