14 липня - День рибалки

Кожну другу неділю липня рибалки та любителі риболовлі відзначають своє професійне свято – День рибалки, яке у 2024 році припадає на 14 липня. В Україні свято було засновано 22 червня 1995 року і з того часу, його святкування припадає на розпал літнього сезону риболовлі.

День рибалки України — це особливе професійне свято, яке об’єднує серця всіх, хто присвятив своє життя рибному господарству та риболовлі. Цей день є символом шани до працівників рибного господарства, рибалок і всіх, хто тісно пов’язаний з водними просторами та їхніми мешканцями.

В честь цього свята традиційно проводяться різноманітні заходи, направлені на популяризацію рибацького ремесла, збереження водних біоресурсів планети та їх раціонального використання. На жаль, у зв’язку з воєнним станом в країні, ці заходи наразі проводяться вкрай рідко.

 

Вітаємо всіх рибалок, як професіоналів, так і любителів! Бажаємо щедрого улову! Нехай рибальський азарт завжди сприяє дотриманню законів риболовлі!

А також природоохоронці нагадують громадянам про важливість дотримання правил рибальства та закликають зважати на існуючі заборони. Не минають увагою і питання охорони водних об’єктів від забруднення чи обміління задля підтримання екологічної рівноваги на Землі.

 

ЗІ СВЯТОМ!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці