За минулий тиждень вогнеборцями ліквідовано 19 пожеж в природних екологічних системах

За інформацією Головного управління ДСНС у Чернігівській області, за минулий тиждень вогнеборцями ліквідовано 19 пожеж в природних екологічних системам.

 

Упродовж цього тижня на території Чернігівської області продовжує триматися висока температура повітря, у зв’язку з чим зростає ймовірність пожежної небезпеки, зокрема 5 класу (надзвичайна пожежна небезпека).

Підвищення температури повітря, суха погода призводять до значного висушування ґрунту та рослин створюючи надзвичайну пожежну небезпеку. Маленька іскра чи жаринка можуть спричинити масштабну пожежу в природних екосистемах, завдаючи значних збитків.

Спалювання сухої трави дуже шкідливе і вкрай небезпечне. До складу його диму входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини - одні з найбільш отруйних для людини речовин та призводять до руйнування ґрунтового покриву, загибелі ґрунтоутворюючих мікроорганізмів.

 

Аби уникнути подібного, слід пам'ятати, що розпалювати вогнища й застосовувати відкритий вогонь у лісі забороняється!

 

Адже за спалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності чи її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях у населених пунктах:

  • від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів (3 060 – 6 120 грн) – для громадян;
  • від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів (15 300 – 21 420 грн) – для посадових осіб. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці