ЗБЕРЕЖЕННЯ ЕКОСИСТЕМ ОБЛАСТІ: ЯК УНИКНУТИ ПОЖЕЖ

Спалювання сухих рослинних залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей. Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

16 травня відбулося засідання в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації, на якому обговорювалось як же саме можна попередити пожежі в природних екосистемах Чернігівщини. У засіданні брали участь представники  від: Чернігівської ОДА, Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, лісового господарства, також у режимі відео-зв’язку до обговорення долучилися представники РДА та ОТГ.

Як зазначалося на засіданні, головна причина пожеж – людський фактор, тому що порушуються правила пожежної безпеки та необережного поводження з вогнем.

Представники від лісового господарства наголосили на тому,що потрібно більше уваги приділити спостереженню за ситуацією в пожежонебезпечних зонах таких як, територій біля військових полігонів та лісових насаджень навколо населених пунктів.

Учасники наради вирішили, що у період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки необхідно, зокрема, обмежити в’їзд транспортних засобів до лісових зон. Крім того, потрібно забезпечити належне утримання осушувальних систем та підтримання у працездатному стані регулюючих гідротехнічних споруд на торфовищах.

Також, акцент було зроблено на тому, що місцеві органи влади мають постійно вживати заходи адміністративного впливу щодо власників та користувачів земельних ділянок, які здійснюють несанкціоноване випалювання сухої рослинності.

За результатами наради буде підготовлено протокольне рішення з визначенням заходів щодо запобігання виникнення пожеж у пожежонебезпечний період 2019 року.

 

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає жителів Чернігівщини не випалювати траву та відходи та бути вкрай обережними  під час відпочинку на природі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці