Чернігівський антикорупційний форум – відверта розмова з питань запобігання корупції

Сьогодні, 5 липня, в обласній державній адміністрації за участі представників органів державної влади, місцевого самоврядування, силових структур, громадськості та ЗМІ відбувся Чернігівський антикорупційний форум. Ініціатива організована головою Чернігівської ОДА Анною Коваленко як відверта розмова про прозорість роботи органів вдали, мінімізацію корупційних ризиків в діяльності та викриття непрозорих злочинних схем в системі державної служби.

Представники центрального апарату НАЗК, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, обласної ради та адміністрації, присутні на засіданні «силовики» повідомили про основні пріоритети своєї роботи. Посадовці обмінялися досвідом як вони сприяють зменшенню корупційних ризиків у своїх структурах, посилюють контроль щодо запобігання корупції у сфері екології, лісових ресурсів, податків, митної справи тощо.

Запрошений на захід начальник Державної екологічної інспекції в області Сергій Жук поінформував учасників форуму про кроки на шляху до підвищення прозорості діяльності органу екологічного нагляду (контролю) та ефективності антикорупційних заходів у сфері охорони довкілля.


Цікавою стала доповідь заступника Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Івана Преснякова про роль керівника у запобіганні корупції, інструменти моніторингу та звітності, що посилюють прозорість та мінімізують корупційні ризики.

Історій викритих корупційних справ по області чимало, маємо надію незабаром вдасться звести до нуля будь-яку можливість до непрозорих злочинних дій в системі діяльності державницьких структур.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці