Вітаємо працівників природно-заповідної справи!

7 липня – День працівника природно-заповідної справи, запроваджений Указом Президента України № 629/2009 від 18 серпня 2009 року за ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Примітно, що цей день збігається ще з одним народним святом, сповненим загадковими історіями про чарівну квітку папороті – Днем Івана Купала.

Об’єкти природно-заповідного фонду України мають неабияке значення для загального функціонування природних екосистем, особливу природоохоронну, рекреаційну, наукову, естетичну цінності для підтримання загального екологічного балансу.  

В Україні створено десятки природних заповідників, національних та регіональних ландшафтних парків, сотні заповідних урочищ, тисячі заказників та пам'яток природи. І саме працівники природно-заповідної справи щодня забезпечують підтримання унікальних природних територій,  дбають про чистоту довкілля аби зберегти природні скарби і показати їх світові. У пріоритеті їх роботи – любов до навколишнього світу та збереження довкілля.

А ще цей день для всіх, хто прагне зберегти навколишнє середовище і захистити від «екологічних» загроз, хто особистим прикладом робить планету чистішою, примножує  природні скарби.

Тож вітаємо колег зі святом! Зичимо здоровя, сили і наснаги для того, щоб зберегти прекрасні куточки нашої Землі і передати їх прийдешньому поколінню!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці