Показник пожеж за минулий тиждень в природних екосистемах Чернігівщини – 16

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області упродовж минулого тижня вогнеборцями ліквідовано 16 пожеж в природних екологічних системах Чернігівщини.

Для прикладу, 5 серпня під час здійснення моніторингу можливих пожеж в природних екологічних системах, біля с. Лебедівка Гончарівської територіальної громади Чернігівського району було виявлено горіння торфу окремими осередками на загальній площі 0,8 га та глибиною залягання 1-2 метри. Проведено роботи щодо обмеження розповсюдження горіння та ліквідації осередків.

Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян бути обережними у поводженні з вогнем, дотримуватися пожежної безпеки і не створювати загроз для довкілля.

Звертаємо увагу, що навіть невелике загорання на відкритих територіях за спекотних умов може призвести до виникнення масштабних пожеж у лісах та торфовищах, а викинутий недопалок на природі - за лічені секунди перетворити зону відпочинку на попелище.

Нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, карається накладенням штрафу на громадян від 3060 до 6120 гривень і від 15300 до 21420 гривень - на посадових осіб відповідно.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці