Чернігівщина. Пам’ятаємо та не пробачимо. Річниця визволення

24 лютого 2022 року – день, який триває й до нині.

Для українців цей день до жаху незабутній. Кожен був спантеличений цією новиною та перебував у роздумах, куди іти та що робити далі. Містами України все доволі частіше роздавалися гучні вибухи та сирени, які змушували людей обирати, що для них сьогодні важливо.

Чернігівщина була одна із областей, де бойові та загарбницькі дії почалися в перші дні повномасштабного вторгнення. На фоні цих подій містом ширилась паніка - магазини, заправки, банкомати – були переповнені чергами людей. Та попри це все багато наших містян зробили свідомий вибір залишитися, та працювати на допомогу та визволення Чернігівщини: йшли до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, волонтерили, працювали на своїх робочих місцях.

В свою чергу, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області з перших днів повномасштабного вторгнення була постійно відчинена та рятувала від обстрілів, ракет і снарядів сотні людей, які не мали бомбосховища в будинку та потребували захисту.

Дякуючи витримці, незламності духу, відвазі Збройних Сил України та кожному, хто стояв на захисті - Чернігівщина була повністю звільнена та зачищена від загарбників 2 квітня 2022 року. Це була наша маленька Перемога, яка повернула до нормального життя багатьох мешканців окупованих територій та тих, хто постійно перебував під обстрілами.

Сьогодні наше протистояння ворогу триває, кожен Українець відіграє у цьому важливу роль. Наші воїни боронять нашу державу в бою, а ми маємо контролювати порядок в тилу та бути для них надійною опорою.

Свій екологічний фронт під незламним захистом ЗСУ тримає особовий склад Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. Після очищення та звільнення території Чернігівської області Екоінспекція одразу приступила до збору інформації про нанесену довкіллю шкоду та розпочала роботу по обрахуванню збитків, нанесених навколишньому природному середовищу Чернігівської області, і продовжує  це робити по сьогоднішній день.

Пам’ятаємо, що превага на фронті здобута сьогодні життями наших захисників та захисниць, які кожного дня стоять на сторожі нашої свободи та спокою.

Разом до Перемоги.

Довідково: Розмір шкоди, розрахований Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області, завданої землі, ґрунтам, атмосферному повітрю, водним ресурсам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану на території Чернігівщини становить16 мільярдів 80 мільйонів 787 тисяч 333 гривень, а саме:

·           засмічення земель та забруднення ґрунтів на загальну суму 9 мільярдів 134 мільйонів 523 тисяч 954 гривень,

·                 атмосферне повітря -  5 мільярдів 616 мільйонів 092 тисяч 578 гривень,

·                 водні ресурси – 1 мільярдів 330 мільйонів 170 тисяч 800 гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці