Екоакція «Шевченко єднає Україну»

Сьогодні, в рамках всеукраїнської Екоакції «Шевченко єднає Україну», Державна екологічна інспекція у Чернігівській області на чолі з начальником Сергієм Жуком разом з Дмитро Брижинський - начальником Чернігівської міської військової адміністрації, Наталією Грудницькою - директором Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Вадимом Фесюном - першим заступником начальника управління Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Юрієм Карпенком – завідувачем Кафедра екології та охорони природи НУЧК імені Т.Г. Шевченка, представниками Деснянського басейнового управління водних ресурсів та громадськістю - висадили саджанці Дуба Шевченка, на ландшафтно-рекреаційній зоні біля річки Стрижень, поряд з Чернігівським міським військовим госпіталем.

Сіянці зібрані з Дубу Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені в лісовому розсаднику Пехівського лісництва Філії «Звенигородського лісового господарства» дуби формують алею з 27 штук, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь, навколо того самого дубу віком понад 1000 років, що росте у селі Будище. Екоакцію розпочали на Черкащині саме тому, що це місце де Кобзар розпочав свій творчий шлях.

Ця посадка дубів є невипадковою, адже дуб є символом мужності та стійкості, як воїни які кожного дня непохитно стоять на захисті України, а Шевченко - національним героєм, символом волі та боротьби за Незалежність, як і всі українці, які роблять все задля визволення своєї держави від загарбників.

Цей захід є важливим кроком до екологічного та безпечного майбутнього та доводить, що кожен може зробити свій внесок задля збереження навколишнього природного середовища без зайвих зусиль.

Разом ми сила!

Все буде Україна!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці