Нерестова весняно-літня заборона 2023 триває

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області вживаються заходи по недопущенню порушень природоохоронного законодавства у період весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів на водоймах області.

З моменту встановлення заборони з 01 квітня 2023 року державними інспекторами виявлено 12 порушень нерестової заборони, складено  12 адміністративних матеріалів за порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», вилучено 10 сіткових заборонених знарядь добування водних біоресурсів загальною довжиною 350 м.

Відтак, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує, що добування (вилов) водних біоресурсів на нерестовищах, у тому числі з берега, заборонено:

- з 01 квітня до 10 червня (включно) – у всіх водосховищах;

- з 01 квітня до 20 травня (включно) – у всіх річках в кореневих водах;

- з 01 квітня до 30 червня (включно) – в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені).

Заборонено також пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях у період нересту, на нерестовищах, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Порушників правил рибальства чекає покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім того, за кожен незаконно виловлений екземпляр водних біоресурсів доведеться сплатити збитки, завдані рибному господарству.

Тож, Держекоінспекція у Чернігівській області закликає громадян бути свідомими і не порушувати встановлені обмеження та чинне природоохоронне законодавство!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці