22 квітня- Міжнародний день Землі

Міжнародний день Землі щорічно відзначається 22 квітня з 1970 року. Це свято звертає увагу людства на проблеми, пов'язані з екологією та охороною довкілля.

Саме в цей день у різних країнах світу проходять природоохоронні акції, направлені на збереження краси та природних скарбів нашої планети. Коли кожен може долучитися і зробити свій маленький внесок для захисту навколишнього природного середовища.

З цією ж метою, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області за спільною ініціативою Департамента екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації та Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», долучилась до прибирання території екологічної стежки «Лісова казка» на території парку «Ялівщина».

Всі охочі очистити парк від різноманітного сміття, зокрема, пластикового та скляного витратили на все близько години. Найбільше сміття було накопичене на місцях відпочинку, де відвідувачі залишали після себе використаний посуд та інші відходи.

Також під час акції у парку було висаджено більше сотні молодих саджанців липи, дуба, верби, калини, бузини тощо.

Чистота навколишнього середовища в першу чергу залежить від кожного з нас. Малі зміни в нашому житті можуть мати велике значення для покращення екологічної ситуації на Землі.

Тому Екологічна Інспекція області нагадує про необхідність берегти та поважати довкілля, а також про правило "ВІДПОЧИВ – ПРИБЕРИ!".

Довідково: РЛП "Ялівщина" є найбільшим об'єктом природно-заповідного фонду в м. Чернігові та має площу 168,7 га. Парк відіграє значну гідрологічну, біологічну, екологічну та історичну роль і має велике значення як осередок збереженої природи в міській зоні.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці