Батарейки на смітнику – отрута для довкілля

Більшість свідомих громадян знає, що використані батарейки не можна просто викинути у  смітник, оскільки вони можуть завдати невиправної шкоди довкіллю.

Що відомо про батарейки?

Батарейки містять важкі метали, такі як: цинк, марганець, кадмій, ртуть, нікель та інші, які навіть у невеликій кількості можуть бути шкідливими для навколишнього середовища.

Яку загрозу несуть батарейки у смітнику?

Викинуті батарейки починають розкладатися, і тому небезпечні речовини потрапляють до ґрунту, підземних вод, річок, озер та атмосфери. Одна пальчикова батарейка може забруднити до 400 літрів води або 20 квадратних метрів землі. Ці шкідливі речовини можуть потрапити в організм людини або тварини, де вони накопичуються та можуть викликати численні проблеми з опорно-руховою системою, дихальними шляхами, мозком, нервовою системою, провокують рак, погіршують зір та слух і т.д.

Варто зауважити, що  одна батарейка, навіть таблетка, може вбити людину за 30 хвилин, потрапивши в організм.

Виникає питання, куди подіти батарейки?

·        Спочатку можна створити контейнер для збору батарейок у себе вдома

·        Коли контейнер наповниться дізнатися де у місті знаходяться спеціальні пункти збору

·        Віднести до пункту збору, які зазвичай знаходяться у супермаркетах та магазинах побутової техніки та електроніки

Натомість, їх збирання та перероблення спеціальними підприємствами дозволяє захистити навколишнє середовище та зберегти ресурси планети.

Крім того, збирання всіх використаних батарейок разом, допомагає уникнути забруднення довкілля отруйними речовинами, які можуть вироблятися навіть після розкладання однієї батарейки.

Кожен наш вчинок - важлива складова стану довкілля. Тому перед тим як викинути батарейку у смітник, подумай про наслідки та майбутнє чистого довкілля.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці