Обережно! Дикі тварини на дорозі.

Щороку у весняний та осінній періоди спостерігається сезонна міграція диких тварин. На території Чернігівської області в цей час доволі часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди (далі – ДТП) з участю диких тварин.

Лише за квітень поточного року вже зафіксовані кілька випадків ДТП із дикими тваринами. У двох випадках загинули червонокнижні тварини - лосі.

На місце події, як правило, викликаються співробітники поліції, Держпродспоживслужби та користувача мисливських угідь, на території якого відбулась ДТП, якому і передається загибла тварина для подальшої утилізації.

У попередні роки в місцях масової сезонної міграції диких тварин встановлені дорожні знаки «Перехід диких тварин», проте місця встановлення знаків постійно потребують корегування, оскільки ДТП з участю диких тварин часто трапляються за межами дії дорожніх знаків.

Нажаль, часто водії просто ігнорують цей знак та не знижують швидкість, через що не встигають уникнути зіткнення з тваринами. До того ж, якщо транспортний засіб в змозі продовжувати рух, то порушники просто залишають місце події, щоб уникнути відповідальності.

Тому Державна екологічна інспекція у Чернігівській області звертається до водіїв з проханням бути пильними за кермом та зменшувати швидкість авто під час руху ділянками дороги поблизу лісових масивів.

Слід врахувати, що наполохана дика тварина з’являється на дорозі у самий несподіваний момент. Як показує практика, у ДТП із дикими тваринами трагічні наслідки можуть бути не лише для тварини, але і для пасажирів транспортного засобу.

Тож закликаємо громадян бути свідомими та обережними за кермом, і, звісно ж, не порушувати встановлені обмеження та чинне природоохоронне законодавство!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці