Несвідомі вчинки спалювання сухостою прирівнюються до Диверсії

За інформацією Головного Управління ДСНС України у Чернігівській області днями рятувальниками області було ліквідовано 6 загорань у природних екологічних системах:

·        5 – пожежі сухої трави на загальній площі 0,829 га.

·        1– пожежі в лісовому масиві, біля с. Хвилівка Ніжинського району (Талалаївська ТГ)  на території «Ніжинрайагролісництво», сталася пожежа настилу в лісі на площі 0,1 га.

Причинами вищезазначених пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановленими особами.

Сьогодні кожен громадянин має розуміти, що неправомірні вчинки можуть призвести до летальних наслідків таких як: масові неконтрольовані пожежі, загроза життю та здоров’ю людей, займання торфовищ та лісових насаджень, пошкодження полезахисних лісових смуг, загоряння житлових будинків, загибель тварин (у вогні гинуть найуразливіші представники: комахи, черв’яки, маленькі пташки, зайченята та інші живі організми).

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області, наголошує про відповідальність за скоєні вчинки, адже паління сухої трави в умовах воєнного стану може прирівнюватися до Диверсії та караються строком до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Будьте свідомими у своїх вчинках та дійте відповідно до чинного законодавства, адже довкілля потребує свідомих громадян! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці