Тижневі результати діяльності Інспекції

З 05 травня по 11 травня 2023 року Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області проведено 12 заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Чернігівської області.

За порушення у сфері використання та охорони земель, земель водного фонду, поводження з відходами, охорони водних ресурсів, використання та відтворення об’єктів рослинного, тваринного світу та водних живих ресурсів. Екоінспекція притягнула до адміністративної відповідальності 15 осіб у вигляді штрафів.

Загальна сума накладених штрафів складає 1 тисяча 921 гривня. До Державного бюджету стягнуто 731 гривню. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 19 млн 734 тис. 583 гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 19 млн 734 тис. 583 гривень.

·          За шкоду нанесену державі внаслідок самовільного користування надрами, а саме за здійснення гідродинамічного намиву піску на відкриту ділянку берега річки розраховано збитки на суму 18 млн 132 тис. 290 грн.

·          За шкоду нанесену державі внаслідок незаконної порубки (без відповідних дозвільних документів) дерев породи сосна звичайна та береза різних категорій (сироростучі, у більшості сухостійні) проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 602 тис. 293 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці