Державна екологічна інспекція у Чернігівській області оголошує флешмоб "Вишиванка, як символ протистояння" ВІДКРИТИМ

  Державна екологічна інспекція у Чернігівській області з року в рік організовує флешмоби та акції задля популяризації української вишиванки. Цього року до Дня вишиванки хочемо поділитися своєю любов'ю до української культури та організувати онлайн флешмоб «Вишиванка, як символ протистояння».

Українська вишиванка є не просто одягом, це втілення багатовікової історії, національної ідентичності та прагнення до відродження. Цінність та символічне значення вишиванки в Україні відомі кожному, хто відчуває прив'язаність до своєї культури і народу. І саме з метою вшанування цього унікального символу української національності було створено свято - День української вишиванки.

Українська вишиванка не лише має естетичне значення, але й зберігає в собі глибокий сакральний сенс. Кожен вишиваний візерунок має своє символічне тлумачення, пов'язане зі звичаями, віруваннями та традиціями українського народу. Вишиванка є своєрідним «мовою символів», яка передає історію та цінності національної спадщини.

Деякі люди зберігають вишиванку як найціннішу реліквію та сімейне скарбницю, тоді як інші можуть ніколи не мати можливості її одягнути. Є ті, хто з гордістю носить вишиванку в звільнених містах та селах, а є й ті, хто з сльозами на очах не може її надіти під час окупації. Воєнні події суттєво вплинули на життя багатьох українців, і сьогодні особливо важливо триматися разом та підтримувати один одного.

Цьогоріч, 18 травня запрошуємо всіх небайдужих долучитися до нашого онлайн флешмобу «Вишиванка, як символ протистояння», та нехай цей день об'єднає українців по всьому світу, а чарівні давні вишиті узори нададуть нам сил для Перемоги над ворогом!

Що потрібно для участі:

1.     зробити фото у вишиванці,

2.     опублікувати свої фото у вишиванках на своїй сторінці фейсбук та відмітити на фото Державну екологічну інспекцію у Чернігівській області,

3.      або ж надіслати фото на електронну адресу deicn_press@ukr.net,

По закінченню флешмобу ми опублікуємо Ваші фото та покажемо, що вишиванка була та залишається духовною бронею українців, символом віри, надії, любові, символом сміливості, боротьби та Перемог.

Нехай 18 травня вся Україна заграє барвами вишитих узорів Вишиванки та сповнить вірою на найближчу Перемогу кожного з нас!

     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці