Сьогодні Міжнародний день біологічного різноманіття

Щорічно 22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття, метою якого є підкреслення важливості збереження природної різноманітності та популяризації охорони живої природи на Землі. Цей день відзначається в усьому світі шляхом проведення заходів, спрямованих на підвищення усвідомленості про проблеми втрати біологічного різноманіття та пошук шляхів його відновлення та збереження.

Біологічне різноманіття охоплює всі форми життя на Землі - рослини, тварини, мікроорганізми, воно забезпечує функціонування екосистем, які в свою чергу забезпечують людство всім необхідним для існування.

Головне завдання Міжнародного дня біологічного різноманіття – звернути увагу громадськості на проблему безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори та фауни, що негативно впливає на загальний стан живого світу .

Нажаль, втрата біологічного різноманіття є актуальною та серйозною проблемою сучасного світу. Надмірна експлуатація природних ресурсів, порушення природоохоронного законодавства зумовлюють зміни в структурі природних скарбів. Вплив людини, особливо в сьогоденні, шкідливо позначається майже на всі природні складові. Лісові масиви України потерпають не лише від рук ворога, а й незаконних рубок громадян, горять екосистеми, знищуються Червонокнижні види тварин, маємо критично забруднене довкілля.

Виклики тривожні та складні. Тож, вкрай важливо бути свідомими у своїх вчинках! Маємо об’єднати зусилля заради збереження природної краси!

Зберегти, відновити та захистити біорізноманіття для майбутнього - це ті дії, про які варто згадати саме сьогодні, і втілювати в життя щодня!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці