Підприємство «Еліон-Агро» сплатило понад 145 тис. грн шкоди, завданої засміченням землі відходами

Майже півтора року судового та виконавчого процесу знадобилося, щоб ще одне з підприємств Чернігова сплатило суму шкоди, завдану засміченням земельної ділянки побутовими та іншими відходами.

До відома: у березні 2020 року Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області було проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівської області, в ході якої на земельній ділянці одного з підприємств Чернігова - Дочірнього підприємства «Еліон-Агро» Товариства з обмеженою відповідальністю «Еліон» виявлено засмічення земельної ділянки побутовими та іншими відходами.

Загальна площа засміченої відходами земельної ділянки становила 170 м2, об’єм сміття – 14 м3, що призвело до негативного впливу на довкілля.

За фактами виявленого порушення Екоінспекцією було розраховано шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу,  яка склала 146 тис. 795 грн, а наприкінці грудня 2021 року подано позов до суду.

Лише в лютому 2023 року, після розгляду справи у різних судових інстанціях, Верховний Суд України, розглянувши  матеріали касаційної скарги ДП «Еліон-Агро» ТОВ «Еліон» на рішення Господарського суду Чернігівської області від 19.05.2022 року, та постанову Північного апеляційного господарського суду від 07.12.2022 року у справі № 905/47/22, відмовив у відкритті касаційного провадження.

Тим самим постанова Північного апеляційного господарського суду та  рішення суду першої інстанції про стягнення суми шкоди 146 тис. 795 грн залишилися без змін.

На сьогодні порушники природоохоронного законодавства, які нанесли шкоду довкіллю, відшкодували її в повному обсязі.

Працюємо на Перемогу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці