Будьте свідомими – не паліть сухостій!

Відомо, що на Чернігівщині від початку року виникло близько 324 пожеж у природних екосистемах – це на 56% більше, ніж за такий самий період минулого року. Площа, пройдена вогнем, склала майже 250 гектарів.

За даними  рятувальників Головного управління ДСНС України в Чернігівській області основними причинами виникнення таких пожеж є ігнорування населенням або суб’єктами господарювання вимог законодавчих актів у сфері пожежної безпеки, встановлених чинним законодавством. Деякі пожежі виникли внаслідок обстрілів з боку країни-агресора.                                                                       

Вкотре працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області виявлено факт спалювання залишків сухої рослинності на земельній ділянці сільськогосподарського призначення, за що було притягнуто громадянина до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП (штраф у розмірі 3060 грн).

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області звертається до громадян з проханням не створювати додаткових загроз для лісу, не забувати про елементарні правила поведінки на природі та дотримуватися вимог протипожежної безпеки. Адже, навіть викинутий на природі недопалок цигарки чи сірника можуть за лічені секунди спровокувати згорання лісових масивів та спричинити шкоду для довкілля.

Будьте обачними і свідомими у власних вчинках та зважайте, що за порушення вимог пожежної безпеки передбачена адміністративна відповідальність!

Нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 КУпАП, за самовільне випалювання рослинності або її залишків громадянам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 3 060  до 6 120 грн, а посадовим особам –

від 15 300 до 21 420 грн.

За ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду: громадянам – від 3 120 до 12 240 грн та посадовим особам – від 21 420 до 30 600 грн.

Бережімо наше довкілля, адже збереження природного середовища та забезпечення безпеки усіх громадян є нашою спільною відповідальністю!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці