5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища!

У цей день відзначають своє професійне свято екологи — захисники природи, фахівці з охорони навколишнього середовища, громадські діячі, всі, хто так чи інакше піклується про природне середовище.

Сьогодні вся світова екологічна спільнота стурбована безпрецедентними злочинами проти довкілля, які відбуваються на території нашої держави внаслідок воєнних дій російської федерації. Кожного дня країна-агресор безжально знищує не лише життя людей, а й наше довкілля, на відновлення якого потрібно десятки, а то й сотні років.

Екологи Державної екологічної інспекції у Чернігівській області постійно стоять на варті захисту навколишнього природного середовища Чернігівщини, виконують свою роботу незалежно від обставин. Ведуть огляди місця подій, розраховують збитки, нанесені довкіллю внаслідок воєнної агресії з боку російської федерації, постійно тримають контроль і здійснюють моніторинг щодо поліпшення стану навколишнього середовища.

З нагоди свята відбулося урочисте привітання фахівців Екоінспекції області нагородами від Державної екологічної інспекції України, Чернігівської обласної військової адміністрації, Чернігівської обласної ради, Державної екологічної інспекції у Чернігівської області та Чернігівської обласної організації Профспілки працівників держустанов України.

«Завдяки згуртованості та єдності, ми разом зможемо зупинити ворога та відновити наше довкілля»  - з вітальним словом звернувся до своїх фахівців керівник Екоінспекції Сергій ЖУК.

У це свято, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області щиро вітає Всіх, хто взяв на себе велику відповідальність - турботу про наше довкілля, тих, хто прикладає неймовірну кількість власних сил, енергії і любові до того, щоб ми могли дихати чистим повітрям, гуляти по густих лісах і квіткових галявинах, милуватися прозорим небом і слухати щасливе звучання природи.

Бажаємо Перемоги і Миру нашій Незламній Країні, міцного здоров’я Вам та Вашим сім'ям, енергії та натхнення для реалізації нових творчих планів у професійній діяльності!  Невичерпної наснаги й оптимізму у всіх Ваших справах, добробуту, життєдайної сили, безхмарних та світлих днів!

З професійним святом Вас, дорогі Екологи!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці