За незаконно спійману щуку, лина, окуня і карася нараховано збитків на суму майже 10 тис. грн

Незважаючи на встановлені заборони, обмеження та суттєве збільшення майнових стягнень за незаконний вилов водних біоресурсів🐠, все ж знаходяться охочі випробувати долю.

Так, 20 червня 2023 року в ході проведення заходів з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівського району державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, на заплаві 🌊річки Десна поблизу села Піски Чернігівського району області, затримано двох порушників, які за допомогою заборонених знарядь лову водних біоресурсів – 2-х шт сіток зябрових, виловили рибу цінних видів, а саме:

по 1 екземпляру щуки, лина, окуня та карася сріблястого.

За порушення правил рибальства🎣 передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім того, за кожен незаконно виловлений екземпляр водних біоресурсів доведеться сплатити збитки, завдані рибному господарству.

Своїми вчинками порушники нанесли збитків навколишньому природному середовищу на суму майже 10 тис. грн. За вчинені дії на порушників складено адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП.

Заборонені знаряддя лову риби – сітки зяброві, незаконно виловлена риба, а також гумовий човен🛶 з веслами вилучені у встановленому законодавством порядку. Подальшу долю горе-рибалок вирішить суд⚖️, куди і будуть скеровані матеріали адміністративних справ.

Спільними зусиллями до Перемоги.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці