Відданість та професіоналізм – ключ до успіху державного службовця

Державний службовець - це особлива та вимоглива професія, яка вимагає надзвичайної відданості справі та бажання служити державі. Лише шляхом прояву професіоналізму, ініціативності, патріотизму, ретельного відношення до роботи та моральної відповідальності перед суспільством ми зможемо забезпечити успішне майбутнє нашої країни.

Одним із яскравих прикладів державного службовця є – Дзюба Валентина Андріївна –перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. Ця талановита та принципова жінка є не тільки керівником з багаторічним досвідом, але й видатним екологом, успішною науковицею та активісткою. Вона стала надихаючим прикладом для багатьох людей, які почали свідомо піклуватися про довкілля рідного краю.

Незважаючи на вимоги своєї посади, Валентина Андріївна також активно допомагає студентам Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка та Національного університету «Чернігівська політехніка», ділячись своїм досвідом та надаючи їм практичну підтримку у написанні кандидатських робіт. Її великі заслуги в галузі екології були визнані Академією наук України, яка присудила їй нагороду "Золота фортуна".

«За фахом я педагог, учитель хімії та біології. Але по закінченню вузу я прийшла на роботу в органи охорони навколишнього природного середовища. І так склалося по життю, що екологом я стала і за своєю професійною діяльністю, і за життєвою позицією, і за своїм свідомим ставленням до довкілля», - розповідає Валентина Андріївна.

Такі видатні особистості, як Валентина Андріївна Дзюба, доводять, що праця державного службовця вимагає не лише професіоналізму, але й пристрасності, енергії та непохитної віри в свою місію. Вони є справжніми героями, які роблять вагомий внесок у розвиток нашої держави та заслуговують на повагу та визнання всього суспільства.

Валентина Андріївна як ніхто інший розуміє, що ресурси природи зовсім не нескінченні. У сфері її уваги — захист довкілля з його природними та антропогенними системами. І за 34 роки роботи у природоохоронних органах вона стала прикладом для багатьох людей, які почали свідомо дбати про навколишнє середовище свого рідного краю, долучаючись до найрізноманітніших заходів екологічного спрямування.

У своєму досвіді роботи Валентина Дзюба стикається з різними екологічними проблемами і ділиться своїми поглядами на ці питання.
 «Найперше мене турбує проблема реалізації відходів. У нас відсутнє сортування сміття, сортується лише незначна його частина — 5-10%. Решта — валовий збір.

Наступна проблема — низька свідомість населення, відсутність відповідальності за збереження екології. Береги наших річок засмічені пластиком, поліетиленовими пакетами. У більшості населених пунктів відсутні санітарні схеми очищення. Тобто нема графіка збору сміття, вивезення його у відповідне місце. У нас захаращені території лісопосадок, біля берегів річок.

Ще одна проблема — безгосподарські артезіанські свердловини. З кожним роком їх стає дедалі більше. Вони становлять загрозу водоносного горизонту та є однією зі складових погіршення стану води у криницях і колодязях.

Справжньою бідою стали пожежі на сільгоспугіддях, в екосистемах. Люди випалюють траву на полях, пасовищі, присадибних ділянках. Через що вимирає вся флора і фауна, забруднюється повітря. Людська недбалість призводить до пожеж у лісах. Ми проводимо з людьми просвітницьку роботу, розповідаємо про наслідки випалювання трави, але не всі чують. Тому головна моя мета щодо збереження довкілля це правильно сформований світогляд у людей ставлення до навколишнього природного середовища. А це починається з сім’ї, садочка, школи, вузу, громадської позиції.», - розповідає Валентина Андріївна.

В основі будь-якої державної системи завжди стоять люди. Це люди, які виконують закони, втілюють державні рішення та сполучають в собі сотні установ, організацій, структур і управлінь, утворюючи цілісний організм, яким є наша держава. Сьогодні ми святкуємо професійне свято цих виняткових українців - День державної служби.

З нагоди цього святкового дня вітаємо Всіх державних службовців - сумлінних, сучасних та орієнтованих на інтереси суспільства. Ваша праця важлива і неоціненна, Ви є критичним елементом нашого державного механізму. Бажаємо Вам надзвичайних сил, мотивації та невпинного розвитку. Нехай ваші зусилля завжди приносять позитивні зміни для нашої країни.

Успіхи в роботі виходять за межі особистих досягнень. Ми бажаємо, щоб у ваших колективах завжди були тільки найкращі фахівці, які взаємодіють, надихають один одного та спільно працюють на досягнення великих цілей. Нехай взаємодія з вашими колегами буде продуктивною та сприяє покращенню державного апарату.

Щиро вітаємо Вас з Днем державної служби! Ви є гордістю нашої країни та втіленням принципів професіоналізму та відданості. Будьте почесними представниками державної служби і продовжуйте заслуговувати на повагу та довіру громадян.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці