3 липня – День без поліетилену

Зробимо планету чистою та здоровою!

Сьогодні, 3 липня у всьому світі відзначають Міжнародний день без поліетилену. У цей день пластикові пакети пропонують замінити паперовими або використовувати екосумки, в’язані авоськи, тощо. Свідомо більшість людей відмовляються від використання пакетів і обирають їх альтернативу.

Прикладом на Чернігівщині є Громадська організація «Голос батьків». Для збору коштів на ЗСУ, члени цієї  організації  - батьки дітей з особливими вадами, шиють одяг для військових, а також  екоторбинки в українському стилі.

У рамках цього дня, Екоінспекція зустрілася з членами організації "Голос батьків" та їх дітьми. Під час зустрічі говорили про те, як зберегти наше довкілля та зменшити використання пластикових пакетів.

Начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Сергій Жук, його перший заступник Валентина Дзюба та заступник Олег Трейтяк поділилися важливою інформацією з дітками про такі аспекти:

·        що таке поліетилен і чому він є небезпечним,

·        важливість відмови від поліетиленових пакетів,

·        загрози, які пластикові відходи становлять для довкілля та тварин,

·        альтернативні варіанти заміни поліетилену в повсякденному житті,

·        як зберегти довкілля разом.

Під час зустрічі з членами Громадської організації "Голос батьків" та їх дітьми, Екоінспекція організувала особливий сюрприз - колективне малювання "Дерева життя".

Спільний малюнок "Дерево життя" став своєрідним символом єдності та небайдужості до проблеми забруднення пластиком. Він нагадуватиме усім про важливість внесення змін у свої повсякденні звички та долучення до акцій, спрямованих на збереження навколишнього середовища.

Також до акції долучився колектив Державної екологічної інспекції у Чернігівській області – придбавши екоторби виготовлені батьками ГО «Голос батьків» та долучившись до благодійності. Таким чином, ми не лише втілюємо екологічні принципи в життя, а й відображаємо естетичний та сучасний стиль, демонструючи, що екосумки корисні у використанні і можуть бути яскравими, та привабливими.

Це може здатися незначним кроком, але разом ми можемо зробити велику зміну у способі використання ресурсів та зберегти навколишнє природне середовище. Давайте приймати відповідальні рішення та зробимо нашу планету чистішою та здоровішою для нас і майбутніх поколінь.

Приєднуйтесь до акції "День без поліетилену" 3 липня та станьте частиною позитивних змін!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці