Небезпека вогню для довкілля

За даними Управління ДСНС України у Чернігівській області, протягом минулого тижня (з 30.06 по 06.07) рятувальниками області було ліквідовано 6 пожеж в природних екосистемах загальною площею близько 2 га.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області продовжує контролювати дотримання вимог природоохоронного законодавства в області, зокрема щодо захисту лісів і рослинного світу. Дії з реагування проводяться у співпраці з місцевими органами влади, лісогосподарськими господарствами області, підрозділами ДСНС та поліції. Ця співпраця сприяє створенню ефективної політики протипожежного контролю та зменшенню негативного впливу людини на екологічні системи.

Екоінспекція нагадує громадянам про небезпеку вогню для довкілля. Пожежі призводять до зменшення площі лісів по всій Україні, знищення степових угідь, погіршення родючості ґрунтів та глобальних кліматичних змін. Це лише кілька прикладів катастрофічних наслідків для природи.

Пожежі мають негативний вплив на флору і фауну, знищуючи їх у великому масштабі, а відновлення таких екосистем може зайняти понад 20 років.

У результаті пожеж гинуть представники, такі як комахи, черв'ячки, маленькі птахи, зайченята та інші живі організми. Все це призводить до втрати біологічного різноманіття на Землі і руйнування природних екологічних ланок.

Тому, будьте свідомими, не створюйте пожежонебезпечних ситуацій і пам'ятайте про наслідки для навколишнього середовища!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці