Затримано порушників за незаконний вилов риби на озері поблизу села Салтикова Дівиця

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області 20 липня 2023 року в ході проведення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Чернігівського району на озері поблизу села Салтикова Дівиця Чернігівського району області затримано порушника, який за допомогою забороненого знаряддя лову водних біоресурсів - сітки зябрової виловив риби цінних видів, а саме: щука – 1 шт., карась сріблястий – 3 шт., окунь – 1 шт., плоскирка – 1шт., та 1 шт. річкового рака, чим завдано збитків навколишньому природному середовищу на суму понад 16 тис. грн.

В той же час на даній водоймі поблизу села Салтикова Дівиця Чернігівського району Чернігівської області співробітниками Інспекції затримано ще одного порушника, який за допомогою заборонених знарядь лову водних біоресурсів – сіток  зябрових у кількості 3-х шт. виловив риби цінних видів, а саме: щука – 1 шт., карась сріблястий – 4 шт., плоскирка – 8шт., чим завдано збитків навколишньому природному середовищу на суму понад 22 тис. грн.

На порушників складено адміністративні протоколи по ч.4 ст.85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову риби – сітки зяброві та незаконно виловлена риба вилучені у встановленому законодавством порядку. Подальшу долю горе-рибалок вирішить суд, куди і будуть скеровані матеріали адміністративних справ.

Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує, що робота по боротьбі з браконьєрством триває, розмір стягнень за незаконний вилов водних біоресурсів значно перевищує ринкові роздрібні ціни на свіжу рибу,  а тому кожному порушнику чинного законодавства, варто замислитись про ризики легкої наживи. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці