У липні 2023 року країною агресором було завдано ракетного удару по селищу Гончарівське Чернігівського району Чернігівської області.

Для з'ясування наслідків цього воєнного злочину та фіксації завданих збитків навколишньому природному середовищу, фахівці Державної екологічної інспекції у Чернігівській області виїхали на місце події. В результаті обстеження виявлено частково зруйновані інфраструктурні об'єкти та житлові будівлі, що знаходилися поруч з місцем влучання ракет. Цей обстріл призвів до засмічення земельних ділянок відходами руйнації. За цим фактом складено відповідні документи, в яких зазначено параметри засмічених земельних ділянок, які в майбутньому будуть використані як доказова база злочинів проти довкілля.

Метою такого обстеження  є фіксація фактів військової агресії рф та визначення розміру шкоди завданої навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану.

Такі злочинні акти агресії, як ракетний обстріл мирних населених пунктів, є неприпустимими та жорстокими діями, які потребують належного реагування та суворої відповідальності.

Разом до Перемоги.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці