За незаконну рубку дерев розраховані збитки сумою 1 млн. 288 тис. грн.

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області під час заходу, спрямованого на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі рослинного світу на землях Городнянської ТГ Чернігівського району виявлено факт незаконної порубки лісу та навантаження сортиментної деревини берези різних діаметрів на автомобіль з причепом, без жодних підтверджуючих документів щодо законності дій.

Також, під час заходу встановлено, що деревина, яка була взята під час незаконної рубки дерев, класифікувалася як дрова для опалення, хоча її якість виявилася значно вищою.

На місце події були викликані працівники відділу поліцейської діяльності № 1 Чернігівського районного управління поліції (м. Городня) Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Спільно зі слідчими слідчо-оперативної групи було проведено огляд місця події, в ході якого складені відповідні матеріали (протокол огляду місця подій) та комісійно проведено заміри діаметрів пнів зрубаних дерев, загальною кількістю 98 штук, переважно береза віком від 40 до 70 років.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням вимог законодавства в сфері рослинного світу склав 1 мільйон 288 тисяч грн.

На даний час по виявленому факту, відкрите кримінальне провадження та ведеться досудове розслідування.

Спільними зусиллями до Перемоги!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці