Зробимо наше місто чистішим, а довкілля безпечнішим!

Людиною бути дуже складно, адже справжня людина повинна мати такі риси, як чесність, доброзичливість, добросовісність і відповідальність. Для, того щоб розуміти, наскільки ти хороша особистість, слід вміти бачити свої вчинки очима інших людей, слід замислюватися над тим, що ми робимо.

Але насамперед ми повинні бути свідомими і щоденними простими вчинками однієї людини можна зберегти багато ресурсів природи або хоча б не забруднювати її.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області на постійній основі проводяться заходи по виявленню несанкціонованих місць розміщення відходів. У тісній співпраці з органами місцевого самоврядування забезпечується ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів.

Демонстративним прикладом є фотозображення залишеного сміття, власника якого не вдалося встановити на розі вулиць Панаса Мирного та Героїв Маріуполя міста Чернігова. Оскільки, згідно статті 26 Закону України «Про управління відходами» забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів належить до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, Екоінспекцією проінформовано відповідальних осіб щодо необхідності забезпечення повної ліквідації цього звалища.

Вивезення твердих побутових відходів та рослинних решток, що утворюються в приватному секторі міста Чернігова проводиться КП «АТП-2528» відповідно до затверджених графіків та маршрутів вивезення твердих побутових та великогабаритних відходів.

Нагадуємо‼️ За порушення правил поводження з відходами, у тому числі за фактом несанкціонованого розміщення відходів законодавством України передбачена адміністративна відповідальність для громадян. Так, санкції статті 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачають накладання штрафу на громадян в розмірі від 340 грн до 1 360 грн.

Тільки спільними зусиллями громадян та державних інституцій ми досягнемо бажаних результатів у сфері захисту навколишнього природного середовища.

Давайте будемо поважати працю один одного та дбайливо ставитися до довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці