Під час заходів виявлено порушників природоохоронного законодавства

Днями на території Чернігівського району, біля Чернігівського річкового порту, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області разом з громадським інспектором з охорони довкілля здійснили заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Чернігівського району.

Під час заходів виявлено порушників природоохоронного законодавства, які використовували сітки зябрового типу, в кількості 8 сіток загальною довжиною 400 метрів, для незаконного вилову риби цінних видів в затоці річки Десни.

Сітки зябрового типу є забороненими знаряддями для лову риби, їх використання заборонене з метою збереження водних біоресурсів та збалансованого екологічного стану природного середовища. У відповідності до законодавства сітки були вилучені, а риба випущена у природне середовище.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре нагадує громадянам, що боротьба з браконьєрством і збереженням водних ресурсів є надзвичайно важливим завданням для збереження біорізноманіття та стабільного екологічного стану водних екосистем. Стягнення за незаконний вилов водних біоресурсів значно перевищують ціну свіжої риби на ринку, і, крім того, такі дії мають серйозні негативні наслідки для навколишнього середовища.

Тому кожен, хто порушує законодавство щодо природоохоронних норм, має розуміти, що це не тільки незаконно, але й має великі ризики та наслідки для природи і самого порушника.

Збереження навколишнього природного середовища є спільною відповідальністю нашого суспільства! Кожен повинен дотримуватися законів, що регулюють використання природних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці