27 вересня 2023 року працівники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області прийняли участь у тренінгу з оцінки забруднених ділянок, що проводився фахівцями UNEP (програма ООН з навколишнього середовища)

На тренінгу приділялась увага питанням дистанційного аналізу та збору даних шляхом моніторингу соціальних та традиційних медіа, використання супутникових знімків для аналізу можливих впливів на довкілля. Висвітлювались питання основних принципів оцінки забруднення об’єктів, що зазнали негативного впливу, в тому числі, внаслідок проходження бойових дій. Також обговорювалися актуальні питання планування та проведення відбору проб з метою забезпечення отримання достовірних результатів. На разі дуже корисними виявилися знання та досвід спеціалістів, які приймали участь в обстеженні територій не тільки з ознаками техногенного забруднення, а й постраждалих від активних військових конфліктів в багатьох країнах світу.

В подальшому планується співпраця UNEP та Держекоінспекції з метою посилення науково-технічного потенціалу держінспекторів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці