Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

Сьогодні, 21 листопада, з робочим візитом у рамках першого дня Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Сергій Жук та начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр Олег Федоренко відвідали компанії «GALVAPNO» та КП «Полігон ТПВ» у Івано-Франківській області.

Представники Екоінспекції змогли переконатись, що компанія «GALVAPNO» є без перебільшень прикладом успішної практики застосування інноваційних ековідповідальних технологій, єдиним в Україні виробником вапна, який використовує нові технології – використання італійської печі під час видобутку вапна, що є енергоефективним методом раціонального використання природних ресурсів і важливим фактором збереження довкілля. Також сортувальна лінія Комунального підприємства «Полігон  ТПВ» здійснює сортування первинного сміття, яке поступає з загальних сміттєвих контейнерів Івано-Франківська та деяких міст Івано-Франківської області, з подальшою передачею вторинного сміття на переробку. На території полігону збудовано станцію, завдяки якій видобувається біогаз, що надалі спалюється в когенераційній установці і переробляється в електроенергію, яку використовують на підприємстві для власних потреб та передають у загальну електричну мережу.

Всі ці технології значно знижують навантаження на полігони ТП відходів, забезпечують зменшення обсягів цих відходів на полігоні та раціональне, вторинне перетворення корисної сировини на біогаз.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці