На Чернігівщині посилено заходи у передноворічний період

Щорічно, під час підготовки до новорічних свят, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області посилює заходи та контроль за дотриманням природоохоронного законодавства стосовно заготівлі та реалізації хвойних насаджень на території Чернігівської області. Тож і в поточному році з цією метою Екоінпекцією області проводиться роз’яснювальна робота з лісокористувачами, лісогосподарськими підприємствами, власниками ринків та хвойних розплідників стосовно дотримання вимог чинного законодавства.

У районах та містах області сформовані оперативні групи з державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, працівників поліції, лісової охорони, представників громадських організацій та ЗМІ для моніторингу та підсилення заходів щодо запобігання незаконній заготівлі, транспортуванню та реалізації новорічних ялинок.

Нагадуємо! що за незаконну порубку і пошкодження дерев; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, згідно з статті 65 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 510 гривень до 1 020 гривень.

Окрім того, у разі виявлення зазначених фактів, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища області, відповідно до чинного законодавства обраховується шкода, заподіяна самовільною порубкою хвойних дерев, яка залежить від діаметра кожного незаконно зрубаного дерева.

Збереження лісів та екологічно чистого середовища в умовах воєнного конфлікту є особливо важливою задачею для України. Адже ліс, котрий раніше був простою частиною природи, нині відіграє роль бойового поля та важливого ресурсу для наших воїнів, місцевого населення та екосистем. Це вимагає спільних зусиль, відповідальності та ефективного контролю з боку усіх громадян та органів влади для забезпечення сталого розвитку та збереження навколишнього середовища.

Спільними зусиллями до Перемоги!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці