Вирубка дерев у м. Сновськ здійснено без відповідного ордеру

Минулого тижня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області спільно з громадським інспектором з охорони довкілля Чернігівської області здійснено захід, спрямований на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень за фактами, викладеними у зверненні небайдужих громадян на телефонну «гарячу лінію» Екоінспекції. Звернення стосувалось можливих порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері рослинного світу на території Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області.

У ході проведення вищезазначеного заходу перевірено та підтверджено факти, викладені у зверненні. Під час заходу встановлено, що Сновською міською радою прийнято рішення щодо розчистки території від аварійних дерев на схилі вздовж смуги відводу об’їзної автомобільної дороги, неподалік залізничного переїзду та під повітряними лініями електропередач у м. Сновськ. Проте роботи розпочали до належного оформлення відповідних дозвільних документів (ордеру на видалення зелених насаджень), що є порушенням статей 10, 25 Закону України «Про рослинний світ», пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах» від 01.08.2006 р. № 1045.

За вчинені порушення природоохоронного законодавства відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності, та направлено претензію на добровільне відшкодування завданих збитків.








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці